Over ons

We brengen de reiswereld vrijheid, redelijkheid en broederschap.
- DE MISSIE VAN BLABLACAR


BlaBlaCar is het grootste community-based reisnetwerk ter wereld. Het wordt door meer dan 90 miljoen leden in 22 landen gebruikt om ritten te delen. BlaBlaCar gebruikt technologie om onderweg lege zitplaatsen te vullen en brengt leden die willen carpoolen of met de bus willen reizen met elkaar in verbinding. Hierdoor wordt reizen betaalbaarder, socialer en handiger. Het milieu- en mensvriendelijke netwerk van BlaBlaCar bespaart elk jaar 1,6 miljoen ton CO2 en maakt jaarlijks 120 miljoen persoonlijke contacten mogelijk.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Toen Fred in 2003 probeerde om voor de kerst naar zijn familie op het Franse platteland te reizen, was dat erg moeilijk omdat hij geen auto had en alle treinen vol waren. Nadat hij zijn zus had gesmeekt om hem op te halen, zag hij onderweg dat er ongelooflijk veel mensen alleen in de auto zaten. Hij bedacht dat al die lege zitplaatsen het begin van een reisnetwerk konden vormen. Tijdens de volgende tien jaar bracht Fred samen met zijn medeoprichters Francis en Nicolas dit eenvoudige idee in praktijk. Het trio maakte er het grootste carpoolplatform ter wereld van. Het netwerk verbindt miljoenen mensen die in dezelfde richting reizen. Meer over het eerste decennium waarin we BlaBlaCar opbouwden in onze Inside Story!

ONZE BELANGRIJKSTE CIJFERS

  •  90 miljoen leden
  •  22 landen
  •  25 miljoen reizigers per kwartaal
  •  Meer dan € 1,4 miljard bespaard door leden sinds de oprichting van BlaBlaCar
  •  263 kilometer is de gemiddelde afstand van een rit met BlaBlaCar
  •  30 miljard kilometer gedeeld door de community sinds de oprichting van BlaBlaCar

Van links naar rechts:

Nicolas Brusson, CEO  ;  Francis Nappez, technologie-adviseur voor de CEO;  Frédéric Mazzella, oprichter en voorzitter van BlaBlaCar

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE IMPACT?

BlaBlaCar verdubbelt de bezettingsgraad van auto’s en zorgt daarvoor voor minder CO2-uitstoot. In 2018 werd er door BlaBlaCar-carpoolers in totaal 1,6 miljoen ton CO2 bespaard dankzij de relatieve efficiëntie van gevulde auto’s in vergelijking met alternatieve vormen van transport, het betere rijgedrag van leden tijdens carpoolen en het informele carpoolen buiten het platform om dat door BlaBlaCar werd geïnspireerd. Je vindt meer informatie in ons speciale verslag Zero Empty Seats.

Carpoolen zorgt voor een unieke ervaring en maakt contacten mogelijk tussen mensen die elkaar anders nooit zouden hebben ontmoet, maar nu samen een rit delen.

Bringing People Closer is het grootste onderzoek naar de sociale impact van carpoolen. Het onthult de sociale banden die door carpoolen worden gevormd.

In Entering the Trust Age, een onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met NYU Stern, vind je meer informatie over de digitale vertrouwenshulpmiddelen die het BlaBlaCar mogelijk hebben gemaakt om op deze schaal vertrouwen te scheppen, waardoor miljoenen mensen lange ritten met elkaar kunnen delen.

MEER INFORMATIE OVER BLABLACAR

Word ook deel van ons verhaal!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride