Tips voor een weekendje Brussel

Tips voor een weekendje Brussel

Op zoek naar goede tips voor de leukste Europese bestemmingen? In deze blog deelt Ruben (25) zijn insider tips voor een weekendje Brussel met ons.

Ruben deelt zijn lokale tips voor leuk weekendje Brussel

Weekendje Brussel - Tips van RubenGraag laten wij in onze blog ook het woord aan onze community, locals die over de grens wonen en een nieuw thuis hebben gevonden in een Europese stad. We vragen hen om lokale tips te delen, voor andere leden binnen de community. Dit past bij één van de 10 de kernwaarden van BlaBlaCar: share more, learn more. In dit artikel de BlaBlaCar ‘beginner’ Ruben (25) die zijn tips voor een weekendje Brussel met ons deelt. “Brussel is niet de stad waarin je jezelf kan laten verdwalen. Waar je al slenterend, zonder na te denken, het ene leuke pleintje na het andere vindt. Je moet echt actief opzoek naar de leuke plekjes,” schrijft Ruben ons. Kortom, zijn tips zeker welkom als je binnenkort een weekendje Brussel op de planning hebt… lezen dus ;-)

Ruben’s tips voor een weekendje Brussel:

Tip 1: Laat de Grote Markt links liggen en ga op avontuur rondom de Sint-Katelijnekerk

  • Op vijf minuten van de Grote Markt heb je de Sint-Katelijnekerk. In de straten rond dit kerkje zijn een stuk minder toeristen te vinden en in de horecazaken kom je al veel meer locals tegen.
  • Ondanks dat de heilige Katelijne de beschermheilige van de kuisheid is, lijkt ze haar werk niet meer zo zorgvuldig uit te voeren. Het beste bewijs hiervan is de legendarische bar Madame Moustache waar je tot in de vroege uurtjes kan dansen tot je benen eraf vallen.
  • Voordat je al je kruit gaat verschieten op de dansvloer biedt Sint-Katelijne je nog veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld de beste spaghetti ter wereld in café MONK eten. Een andere optie is om decadent te gaan borrelen met de verste fruit de mer bij Noordzee.

Tip 2: Ruil het centrum eens in voor Flagey

  • Durf ook eens het centrum te verlaten en begeef je naar het prachtige Flagey. Deze buurt ligt tussen de studentenwijk en het centrum in en is volgebouwd met de fraaiste paleisjes uit eind 19de – begin 20ste eeuw.
  • Op loopafstand van elkaar kan je maar liefst drie ‘Horta’ huizen bezichtigen. Het huis waar Victor Horta zelf woonde en werkte is vandaag de dag omgebouwd tot museum en is meer dan de moeite waard. Dit meesterwerkje van de Art Nouveaux doet je beseffen dat we toch heel wat progressie hebben gemaakt sinds dat we met zijn allen in grotten bivakkeerden.
  • Verder heeft deze wijk enorm veel kunstgaleries die kwalitatief zeker niet onder doen bij de galeries in Parijs en Londen. Het episch centrum van deze buurt is café Belga waar jong en oud, rijke en arm samen komen om bier, koffie of cocktails te nuttigen.

Tip 3: Trek een hele dag uit voor de Kunstberg!

  • De Kunstberg is absoluut het Mekka voor ieder die wat cultuur wilt opsnuiven in Brussel. Zo heb je op wandelafstand van elkaar: het Paleis voor Schone Kunsten (ook wel het Louvre van België).
  • Verder is er de Bozart, waar meer hedendaagse tentoonstellingen te zien zijn. En ook heb je nog het meest megalomane gebouw ooit, namelijk het justitiepaleis. Hier zijn natuurlijk geen tentoonstellingen te zien, maar je kan er wel vrij inlopen en dat is zeker meer dan de moeite waard.
  • Als je de dag waardig wilt afsluiten zorg dan dat je de zonsondergang gaat bekijken met een vers gebakken wafel in de hand (of een Belgisch bier) op de trappen van de monts des arts. Amen.

Weekendje Brussel

Na het lezen van deze tips enthousiast geworden over een weekendje Brussel?

Begin met plannen, deel je rit of check hier je opties om te carpoolen naar Brussel:

Vind je rit! Plaats je rit!Schrijf je in!

Find out more about

Tips van locals!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride