4 Tips voor een Stedentrip in Duitsland

4 Tips voor een Stedentrip in Duitsland

Ga met BlaBlaCar naar je favoriete Europese bestemming! Op onze bog lees je regelmatig tips voor een leuke stedentrip, in dit artikel bespreken we vier steden in Duitsland.

Stedentrip Duitsland: BlaBlaCar tipt vier bestemmingen om te bezoeken


Op onze blog zullen we de komende periode geregeld traveltips delen voor en door onze BlaBlaCar community. In deze blog schrijven we over een bezoekje aan onze Oosterburen. We geven 4 tips voor een leuke stedentrip in Duitsland.

Ga je diep Duitsland in of blijf je dicht bij huis? Voor een korte citytrip, of een langere autorit hebben we hier speciaal voor jullie onze favoriete Duitse steden op een rijtje gezet. Lees over Düsseldorf, Keulen, Hamburg en München!

Stedentrip Duitsland: Met BlaBlaCar naar Düsseldorf

Stedentrip Duitsland: DüsseldorfDeze stad biedt een mooie mix tussen oude vakwerkhuisjes en moderne architectuur in Medienhafen. Drink een koffie in de Altstadt, bijvoorbeeld op de Markt of de Bolkerstrasse! Pak eind van de middag het (gratis) filmmuseum mee en ga vervolgens borrelen in de studentenwijk Bilk. De stad ligt net over de grens dus een dagtrip is zeker een optie.

Vind je rit! …2.00 uur rijden vanuit Utrecht]

Stedentrip Duitsland: Met BlaBlaCar naar Keulen

Stedentrip Duitsland: KeulenIn de ‘Altstadt’ van deze historische stad kun je heerlijk verdwalen in de smalle straatjes. Je vindt hier veel winkels, terrasjes en restaurants. De Dom van Keulen prijkt sierlijk boven de stad uit. Het is zeker de moeite waard deze te beklimmen, want vanaf de torens kan je genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Vind je rit! …2.30 uur rijden vanuit Utrecht]

Stedentrip Duitsland: Met BlaBlaCar naar Hamburg

Stedentrip Duitsland: Hamburg

Houd je van havens en vis? Dan ben je in Hamburg vast helemaal in je nopjes. Hamburg heeft mooie pakhuizen en is van oudsher één van de rijkere steden van Duitsland. Vergeet daarom ook zeker niet de mooie winkels in ‘Alsterkaden’ te bezoeken.

Vind je rit! …4.30 uur rijden vanuit Utrecht]

Stedentrip Duitsland: Met BlaBlaCar naar München!

Stedentrip Duitsland: München

Hoewel de meeste mensen München kennen van Oktoberfest, is er meer te beleven dan bier en bratwürst in deze Beierse hoofdstad. Wist je dat deze stad hoog staat op de wereldranking van ‘geliefde steden om te wonen’? De mix van een levendige stad vol cultuur en een rustige natuurlijke omgeving is perfect voor een weekendje weg.

Vind je rit! …8 uur rijden vanuit Utrecht]

Kortom, stedentrip naar Duitsland al gepland… Rijden over de Duitse Autobahn klinkt als een leuk plan voor deze zomer! Waar ga jij naartoe? En misschien wel belangrijker met wie stap je de auto in? Vergeet natuurlijk niet als je plannen hebt om op pad te gaan om te carpoolen :-)

Wil je binnenkort ook een autorit delen met leden van onze internationale community ?


Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

Weekendje weg?

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride