Bij Arnout in de auto is woon-werkverkeer verre van saai

Bij Arnout in de auto is woon-werkverkeer verre van saai

BlaBlaCar Ervaring: Ambassadeur Arnout gaf ons wat ‘airtime’ op de radio. Tof vonden wij, tijd voor een belletje naar deze bestuurder… in deze blog alles over hoe zijn woon-werkverkeer minder saai werd door BlaBlaCar.

Ambassadeur Arnout gebruikt BlaBlaCar voor woon-werkverkeer

We ontvingen een enthousiast mailtje van bestuurder Arnout. Hij had BlaBlaCar wat ‘airtime’ gegeven op radio 3FM en aan alle luisteraars van ‘Dit is Domien’ in 40 seconden uitgelegd wat BlaBlaCar is en hoe je het kan gebruiken. Wat een goede ambassadeur, de hoogste tijd voor een belletje vonden wij… Hij noemt zichzelf een ‘saaie BlaBlaCar bestuurder’ omdat hij geregeld dezelfde route rijdt. Wij noemen hem een slimme, spontane en sociale bestuurder mét veel BlaBlaCar ervaring.

Meer mensen moeten BlaBlaCar kennen, daar hebben we allemaal wat aan

Op de radio zocht iemand passagiers voor een rit naar Portugal. Arnout hoorde dit, dacht aan zijn BlaBlaCar ervaring en belde op. “Ik heb het idee dat, omdat mensen het concept niet goed kennen, ze het niet durven te gebruiken. Ik merk het bij vrienden, maar ook de DJ reageerde wat voorzichtig op het idee om ‘zomaar mensen mee te nemen’. Dat is jammer, want het platform met profielen en reviews zorgt er voor dat het een stuk betrouwbaarder is dan het old fashion liften. Het moet ‘normaal’ worden om BlaBlaCar te gebruiken, en een ‘gewoonte’ worden om je rit online te zetten. Naast mijn wekelijkse ritten probeer ik ook vaker andere ritten er op te zetten. Uiteindelijk zorgt dat voor het optimaal werken van het systeem. Bijvoorbeeld als ik iets via Marktplaats koop en dat moet ophalen, of als ik een bezoekje breng aan vrienden of familie in de Randstad.”

Een lang stuk in de auto wordt met BlaBlaCar een stuk gezelliger

In 2015 verhuisde Arnout én begon hij met een nieuwe baan. Perfect getimed zou je zeggen, niet bij Arnout, want door deze verandering is hij dubbel zolang onderweg. Hij werkt bij de gemeente in Rijswijk en woont in Bennekom (vlakbij Wageningen). Arnout ging op zoek naar een alternatief om zijn ritten wat aangenamer te maken, via de Google zoekmachine kwam hij uit bij BlaBlaCar. “Het viel me op dat veel carpoolwebsites niet meer bestaan en als ze er zijn ze een statische database hebben. De intelligentie van het systeem van BlaBlaCar sprak me aan. Het is een stuk slimmer, je kan flexibel zoeken; het systeem laat ook opties in de buurt zien en het platform heeft internationale gebruikers wat het extra leuk maakt.”

De diversiteit aan mensen maakt het leuk, elke rit is weer een ander verhaal

“Voor de zomer was het elke week raak, soms wel 3 of 4 keer per week. De mensen die meerijden zijn vaak net iets jonger dan ik ben, (PhD) studenten, hebben een krapper budget of hebben zelf geen auto. De ene keer een clubje mensen, de andere keer een student uit China. Je kunt door één gesprek weer met een andere blik naar Europa kijken. Mensen zijn altijd heel open over hun leven en vertellen graag over hun ervaringen. In de auto heb je altijd leuke gesprekken en je komt met bijzondere verhalen thuis. Één rit die me goed is bij gebleven was toen een Duitse vrouw vroeg of ik een grote achterbak had. Ze had een half jaar in Rotterdam gestudeerd en moest terug verhuizen naar Wageningen. Na mijn avond vergadering reed ik van Rijswijk naar Rotterdam. Daar pakten we samen mijn auto in: 8 dozen een lamp en nog een grote tas. Het paste allemaal net. Weer totaal iets anders dan een saaie rit naar huis.”

BlaBlaStar: bij Arnout in de Auto

BlaBlaCar Ervaring: Probeer vooruit te plannen en goed af te stemmen

“Ik ben selectief met de ritten die ik er op zet, op zondag loop ik door mijn agenda en kijk ik wat me uitkomt, in de loop van de week doe ik hier en daar nog aanpassingen. Ik merk wel hoe verder van te voren ik de rit plaats, hoe meer kans ik heb dat er iemand mee rijdt. Ik stem graag vooraf af met mijn passagier waar hij/zij precies heen moet. Daarom kies ik voor handmatige goedkeuring, zodat we even kunnen overleggen voordat er geboekt is. Ik heb bedacht dat ik aan één kant van de route flexibel ben, zodat mensen makkelijk kunnen door reizen. Meestal haal ik mijn passagiers op in Wageningen, dat ligt om de hoek van Bennekom. Ik zet ze dan af bij de tramhalte of op het station in Rijswijk. Dan zijn ze binnen no-time in Rotterdam, Delft of Den Haag.”

Wil je binnenkort ook een mooie BlaBlaCar ervaring op doen en met leden van onze internationale community carpoolen?


Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

BlaBlaStars

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride