Meerijden via BlaBlaCar als passagier – Jan vertelt…

Meerijden via BlaBlaCar als passagier – Jan vertelt…

Meerijden kan gemakkelijk via het carpool platform BlaBlaCar. Jan vertelt over zijn ervaring als passagier en zijn ritten richting Frankrijk.

Meerijden: Jan reist als passagier regelmatig naar Frankrijk met BlaBlaCar

Sinds de lancering van het Belgische platform een poosje geleden, maken steeds meer Belgen gebruik van BlaBlaCar. Waarom? En hoe bevalt het meerijden bij onze buren? Dat vroegen we aan Jan Pollet (56). Hij gebruikt BlaBlaCar regelmatig als passagier om zijn vriendin in Bordeaux te bezoeken. Jan woont tegenwoordig in Brussel, maar komt oorspronkelijk uit Gent.

Het reizen met BlaBlaCar is elke keer weer een kleine ontdekking of een avontuur. Wat gaan we nu weer beleven? Dat is toch zalig hé?
- Jan

Jan vertelt ons…

Waarom meerijden: om kosten de recupereren en flexibel te reizen

“Ik moet wel 1.000 kilometer afleggen om mijn vriendin op te zoeken. In de zoektocht naar een goedkoop en flexibel reisalternatief kwam ik via via bij BlaBlaCar terecht. Er zijn vluchten, maar niet zo frequent. Als ik een spontaan bezoekje wil plegen zijn de treinen meestal duur. Juist de flexibiliteit van het carpool platform maakt het een goed reisalternatief voor spontane reizigers. Ik was uiterst verbaasd te ontdekken dat meerijden zo gemakkelijk is én dat dit carpool systeem over heel Europa blijkt te werken.”

Eerste keer: Meerijden was geen stijve bedoeling

“Via een Franse kennis kwam ik op de website van BlaBlaCar terecht. En bon, ik ben het beginnen na te kijken en er waren veel ritten richting Bordeaux. Het zoeken gaat makkelijk via mijn laptop en eenmaal geboekt handel ik verder alles af met mijn GSM. Het platform heeft een lage drempel en je krijgt direct je opties. Ik dacht ‘ik waag het er op, wie weet’.

En het is direct goed bevallen. Het contact verliep vlot, ook qua ontmoetingsplek. De ontmoeting was geen stijve bedoeling met formele toestanden. Het ijs was gelijk gebroken. En de rit… we zaten met 4 in de auto en beseften ons niet dat we al zo snel in Parijs waren. De reistijd vloog voorbij. Het was heel aangenaam.”

De ontmoeting was geen stijve bedoeling met formele toestanden. Het ijs was gelijk gebroken.
- Jan

Gespreksonderwerp: Het dagelijks leven als vertrekpunt

“Bij elke rit is de eerste vraag – En wat doe je in het dagelijks leven? Dat is meestal ook het vertrekpunt van het gesprek en leidt vaak tot interessante nieuwe informatie. Opleidingen en voeding zijn gespreksonderwerpen die bij mij vaak terugkomen. In de afgelopen ritten heb ik veel bijgeleerd en leuke ontmoetingen gehad. Ik heb zelfs een vriendschap aan meerijden via BlaBlaCar overgehouden. Een jongeheer die in Grenoble marketing studeerde. Hij wilde wel meedenken over de zaak van mijn vriendin. We begonnen te mailen, maar zien elkaar inmiddels om de maand.”

Mooie carpool ervaring: Elke rit is weer een kleine ontdekking

“Één rit die me is bijgebleven… De bestuurder was een antiquair uit Parijs, een zeer chique leuke man. Achterin zat een een student die sociologie studeerde en verder een antropoloog die over Malawi vertelde. Ik had nog nooit van het land gehoord en vond het reuze interessant. Bijzonder was ook dat de hele auto zich om mij bekommerde, omdat ik bijna te laat zou komen op mijn bestemming. Via een slimme app vonden ze een alternatieve route die korter was waardoor het allemaal goed afliep. Iedereen stelt zich ten dienst om elkaar te helpen, een toffe manier om met elkaar om te gaan.”

Iedereen stelt zich ten dienst om elkaar te helpen, een toffe manier om met elkaar om te gaan.
- Jan

BlaBlaCar: je ontmoet mensen met een open houding

“Mensen zijn toch wel geneigd om  elkaar te helpen. Of het nou om een vervolg route uitstippelen gaat, of het meenemen van een flesje water. Men spreekt over egoïstische tijden, maar dat blijkt niet uit de ritten die ik via BlaBlaCar heb meegemaakt. Het empatisch gevoel is erg groot bij mensen die iemand meenemen in de wagen. Je zit samen in een kleine ruimte, dus staat vaak open voor een gesprek.

Meerijden via BlaBlaCar is elke keer weer een kleine ontdekking of een avontuur. Wat gaan we nu weer beleven? Dat is toch zalig hé? De mensen die het doen zijn ook mensen die een meer open geest hebben, die graag andere mensen ontmoeten. De beoordelingen helpen je daarbij tijdens het boeken, het zorgt ervoor dat je weet met wie het plezant is om samen te carpoolen.”

Men spreekt over egoïstische tijden, maar dat blijkt niet uit de ritten die ik via BlaBlaCar heb meegemaakt
- Jan

Zelf een keer carpoolen en meerijden met één van de leden van de BlaBlaCar community?

Vind een rit Plaats een rit

Find out more about

BlaBlaStars

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride