Laten we Oekra├»ne en Superhumans ondersteunen ­čĺÖ­čĺŤ

Laten we Oekra├»ne en Superhumans ondersteunen ­čĺÖ­čĺŤ

De Oekraïners hebben nog steeds onze hulp nodig. BlaBlaCar werkt samen met de NGO Superhumans om geld in te zamelen om tijdens de oorlog gewond geraakte Oekraïners protheses te bieden. Doe jij ook mee?

Na 1 jaar oorlog heeft Oekra├»ne meer dan ooit hulp nodig. De oorlog heeft een onge├źvenaarde humanitaire crisis in Oekra├»ne veroorzaakt. Elke dag raken honderden Oekra├»ners gewond en vinden er traumatische amputaties plaats. Ongeveer 10.000 Oekra├»ners zullen protheses, revalidatie en psychologische ondersteuning nodig hebben.

In 2022 heeft de BlaBlaCar-community ongelofelijke solidariteit laten zien en elkaar geholpen om transport naar een veiligere plek te vinden en hun dierbaren te bezoeken.

BlaBlaCar blijft Oekraïners ondersteunen.

Samen met de Oekraïnse NGO Superhumans Center lanceren we een fondswervingscampagne in 16 Europese landen om protheses te bieden aan mensen die gewond zijn geraakt. Het doel van de campagne is om 250.000 euro te werven. 100% van de donaties wordt overgemaakt aan Superhumans om volwassen en kinderen in nood van protheses te voorzien.

Help mee

BlaBlaCar heeft al beloofd om 50.000 euro te doneren. We nodigen ook jou uit om samen met ons de Oekraïners te helpen!

Sinds het begin van de oorlog ondersteunt de BlaBlaCar-community al Oekraïne en de Oekraïners.

Tijdens deze periode:

– konden meer dan 4 miljoen mensen de onveilige gebieden verlaten en hun dierbaren zien tijdens de eerste maanden van de oorlog. Oekra├»ners boden de meeste van deze ritten gratis aan.
– In West-Europa waren bussen van BlaBlaCar, die grote steden in 9 landen verbinden, gratis voor Oekra├»nse vluchtelingen.
– In Oekra├»ne, Polen, Roemani├ź en Hongarije boden bestuurders gratis ritten aan en namen zoveel mogelijk passagiers mee.
– BlaBlaCar ondersteunde het openbare initiatief #đ┐Đľđ┤đ▓đÁđĚĐâđŚđíđú, waar Oekra├»ners een gratis rit aan de verdedigers van Oekra├»ne konden aanbieden door een speciale hashtag in de omschrijving van de rit te gebruiken.
– In de zomer van 2022, toen er een catastrofaal brandstofgebrek was, boden BlaBlaCar en OKKO Filling Station Network bestuurders een verhoogde brandstoflimiet van 30 liter per tankbeurt. Hierdoor konden bestuurders hun diensten blijven aanbieden.

Help mee

De NGO Superhumans Center is een kliniek voor protheses, revalidatie en rereconstructieve chirurgie voor mensen die door de oorlog in Oekraïne zijn getroffen. De missie van het Superhumans Center is om hoogwaardige expertise in protheses en high-tech medische interventies in Oekraïne op te bouwen en om gewonde Oekraïners thuis te behandelen, dicht bij hun families.

Alles in de kliniek zal volledig gratis voor de pati├źnten zijn. Superhumans is geen commercieel project en zal dat ook nooit worden. Het zal worden gefinancierd door grote internationale stichtingen en individuele donors. Na de succesvolle lancering van de kliniek in de regio Lviv in de lente van 2023 kan Superhumans worden opgeschaald naar andere regio’s in Oekra├»ne.

Website: https://www.superhumans.com/

Find out more about

Evenementen

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride