Carpoolen, wat is dat?

Carpoolen, wat is dat?

In vier vragen beantwoorden we hoe wij bij BlaBlaCar het concept carpoolen zien!

We beantwoorden vier vragen over deze populaire manier van reizen

De laatste 10 jaar liepen de BlaBlaCar leden voorop in de carpool beweging. Carpoolen is een erg populaire manier van reizen geworden, zeker als het om lange afstanden gaat, met tienduizenden aangeboden ritten elke dag. Maar wat is de exacte definitie eigenlijk? Dit is wat je moet weten:

Welke definitie van carpoolen gebruiken wij?

Carpoolen is de ervaring van het samen delen van een rit. Elke keer dat je met je vrienden naar een andere stad rijdt, ben je aan het samenrijden. Bij BlaBlaCar gaan we nog een stapje verder, door bestuurders die vrije zitplaatsen hebben in contact te brengen met met mensen die dezelfde bestemming hebben.

Het gaat vooral om langere trajecten van stad naar stad. In Nederland is de gemiddelde afstand van een rit met BlaBlaCar bijvoorbeeld 180km!

Hoe werkt het carpool platform?

Er zijn twee soorten leden in de wereld van het carpoolen: bestuurders en passagiers. We hebben de bestuurder, die nog beschikbare zitplaatsen heeft in zijn auto én de passagier die nog een rit nodig heeft naar een andere stad. Als je een bestuurder bent met vrije zitplaatsen, kan je een rit aanbieden op BlaBlaCar om zo je reiskosten te delen. Als je een passagier bent, kan je met een simpele zoekopdracht op onze website of mobiele app zien wie een rit aanbiedt naar je bestemming. Met ons gemakkelijke platform, kan een passagier een bestuurder direct contacteren en online zijn rit boeken. Zo simpel is carpoolen via BlaBlaCar!

Waarom carpoolen?

Carpoolen heeft veel voordelen: lagere reiskosten, duurzaam transport, en sociaal contact. De kosten zijn niet meer alleen voor de bestuurder, en passagiers kunnen kiezen uit goedkopere alternatieven dan de trein of het vliegtuig. Je draagt ook je steentje bij met het beschermen van het milieu, door luchtvervuiling en verkeersopstopping te verminderen. En het is leuk! Veel van onze BlaBlaCar leden vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en een praatje te maken tijdens hun reis.

Carpoolen - de definitie

Hoe ziet de toekomst van carpoolen er uit?

Jaren geleden was carpoolen nog niet heel bekend in Nederland en werd het niet zo veel gedaan. Maar de laatste 10 jaar, sinds de lancering van BlaBlaCar, hebben we zowel onze community en als de mate van vertrouwen binnen onze community zien groeien. Je kan wel zeggen dat de manier waarop we naar transport kijken is veranderd. De introductie van BlaBlaCar, de toename van mensen die carpoolen op lange afstanden én de interactie tussen onze community heeft daaraan bijgedragen. BlaBlaCar heeft vandaag meer dan 35 miljoen leden verspreid over 22 landen, en blijft mensen die voor langere afstanden willen reizen in contact brengen met bestuurders die dezelfde kant uit gaan.

Wil je zelf ook eens carpoolen via BlaBlaCar? Bekijk je opties:

Zoek een rit Plaats je rit Schrijf je in

Find out more about

Deeleconomie

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride