Plaats een beoordeling over jouw BlaBlaRit

Plaats een beoordeling over jouw BlaBlaRit

Een beoordeling geeft je waardevolle informatie voor je volgende rit. Positieve beoordelingen tonen dat leden betrouwbaar zijn en aanbevolen worden door de community.

Wat zijn beoordelingen?


Beoordelingen geven je feedback over de ervaring die bestuurders en passagiers hebben gehad. Positieve beoordelingen tonen dat leden betrouwbaar zijn en aanbevolen worden door de community. Wanneer je positieve beoordelingen hebt ontvangen, willen andere leden sneller met je samen reizen. Dit maakt de organisatie van je carpool rit heel wat eenvoudiger.

Hoe wissel je beoordelingen uit?


Je kunt beoordelingen uitwisselen met leden waarmee je contact hebt gelegd via BlaBlaCar en een afspraak of boeking hebt gemaakt om te carpoolen.

Als jij als eerste een beoordeling plaatst

Dit betekent dat de andere leden van BlaBlaCar je beoordeling niet zien, voordat zij er zelf een hebben geschreven voor jou. Je kunt je meer zelfverzekerd voelen om eerlijk te zijn en de feedback te geven die je in gedachten hebt.
Het andere lid heeft 14 dagen om een beoordeling voor jou te plaatsen. Beide beoordelingen zijn zichtbaar vanaf het moment dat de ander een beoordeling heeft geschreven óf nadat de 14 dagen voorbij zijn.

Als het andere lid als eerst een beoordeling voor jou plaatst

Je ontvangt een bericht dat je een beoordeling hebt ontvangen en vragen we om op jouw beurt een beoordeling te plaatsen.
Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de beoordeling die voor jou is geschreven, lezen. Beide beoordelingen zijn vanaf dit moment op de respectievelijke profielen gepubliceerd.
1. Geef aan of het lid een bestuurder, een passagier is, óf dat jullie niet samen hebben gereisd.
2. Kies een omschrijving uit de lijst hoe je ervaring is geweest.

Schrijf een beoordeling waarin je in je eigen woorden beschrijft hoe je ervaring is geweest en of je carpoolen met dit lid aanbeveelt aan anderen in de community en waarom.
Je kunt altijd nog even nalezen en controleren wat je hebt geschreven, voordat je deze bevestigt

Een aantal voorbeelden:

  • Perfect – een uitzonderlijke ervaring! Het lid maakte je aan het lachen, heeft je koekjes gegeven en je dicht bij huis afgezet.
  • Uitstekend – het lid was op tijd en je hebt een zeer aangename rit gehad
  • Goed – het lid was op tijd en je had over het algemeen een positieve ervaring
  • Slecht – de ervaring was niet geweldig en je zou hem niet aan aanraden.
  • Zeer teleurstellend – het lid was onaangenaam, kwam niet opdagen en had je niet gecontacteerd.

Klik hier voor meer informatie over het geven van beoordelingen

Anonieme bestuurders evaluatie

Als je een bestuurder beoordeelt, kan je ook anoniem feedback geven over hun rijvaardigheid – deze feedback wordt niet meteen zichtbaar voor hen. Na verschillende anonieme beoordelingen wordt een gemiddelde getoond op hun profiel. Deze extra feedback is zeer nuttig om vertrouwen, veiligheid en betrouwbaarheid van carpoolen met BlaBlaCar te garanderen.

Dus, waar wacht je nog op?

Als je hebt gereisd met BlaBlaCar, moet je zeker aan de community vertellen wat je ervaring was en hierover je feedback achterlaten. 75% van de leden die een beoordeling geven, krijgen er eentje terug, wat ook je gebruikersniveau nog eens verhoogt.

Nog geen rit om een beoordeling over te geven?


Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

Vertrouwen

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride