Het online boekingssysteem van BlaBlaCar voor passagiers

Het online boekingssysteem van BlaBlaCar voor passagiers

Met het online boekingssysteem van het carpool platform BlaBlaCar kan je als passagier gemakkelijk een rit vinden en direct je zitplaats online boeken en betalen.

Voordelen van het online boekingssysteem voor passagiers:

Ben jij een bestuurder? Klik dan hier om de voordelen te zien die het online boekingssysteem jou biedt.

Het aantal beschikbare zitplaatsen wordt automatisch bijgewerkt.

Heb jij nog een zitplaats beschikbaar voor mij? Het antwoord is JA! Dankzij het online boeken worden de beschikbare zitplaatsen automatisch bijgewerkt. Je hoeft dus niet meer naar de bestuurder te bellen om te horen of de auto al vol zit.
Hoe werkt het?

Nóg meer ritten beschikbaar

We gooien met het online boekingssysteem de grenzen open! Nu zijn er nóg meer ritten beschikbaar van en naar landen die ook met het online boekingssysteem werken.
Hoe werkt het?

Betrouwbaar: Je weet met wie je reist.

Met het online boekingssysteem weet je meer over de leden waar je de rit mee zal delen. Je kan de profielen bekijken van de passagiers die al een zitplaats geboekt hebben en die van de bestuurder.
Hoe werkt het?

Je zitplaats is geboekt en bevestigd.

Met het online boekingssysteem kan je een rit vinden en direct je zitplaats online boeken en betalen. Je hoeft de bestuurder dus niet meer te bellen en kan met enkele simpele klikken de zitplaats reserveren!
Je zitplaats zal per direct worden bevestigd. Als de bestuurder voor Handmatige Goedkeuring heeft gekozen, kan je zien binnen hoeveel uur hij jouw aanvraag zal beantwoorden.
Hoe werkt het?

Je ontvangt een bevestiging van je boeking.

Je ontvangt een bevestiging van je boeking met alle informatie:

  • Vertrektijd
  • Ontmoetingspunt
  • Details van de bestuurder en de auto
  • Je boekingscode om aan de bestuurder te geven

Je zult ook een SMS ontvangen met de belangrijkste details. Je kan daarnaast altijd zelf inloggen op de website of via de app om details over de rit te zien.
Hoe werkt het?

Je hoeft je geen zorgen te maken over het geld.

Alles wat met geld te maken heeft is vooraf al geregeld wanneer de passagiers online betalen zodat jij je kunt ontspannen tijdens de rit. Je hoeft je geen zorgen te maken over een precies bedrag of kleingeld dat je bij je moet hebben. Het geld wordt pas overgemaakt naar de bestuurder als de carpool rit voltooid is.
Hoe werkt het?

Daarnaast kan je met online boeken…

Vragen stellen voordat je boekt

Als je iets wilt weten voordat je boekt kan je een bericht sturen naar de bestuurder via de berichten. Aan de hand van het antwoord kan je kiezen of je wel of niet wilt boeken.
Ben je toch iets vergeten te vragen? Geen probleem, je krijgt na het boeken direct het mobiele nummer van de bestuurder.
Hoe werkt het?

Veilig online betalen

Boek je rit online waar en wanneer je wilt zonder enige zorgen. Alle webpagina’s die online betalingen behandelen zijn volkomen veilig.
Hoe werkt het?

Je rit annuleren

Het bedrag dat wordt afgeschreven wanneer je online betaald wordt naar de bestuurder zijn rekening overgemaakt na de rit. Als jij je bedenkt, of als er iets tussenkomt, kan je de reservering direct annuleren vanuit de “Mijn boekingen” pagina om een terugbetaling aan te vragen (lees het annuleringsbeleid voor meer details). Je kan ook contact op nemen met ons Member Relations team, die 7 dagen per week volledig tot je beschikking staat.
Hoe werkt het?

We willen alle gebruikers bedanken die om deze verbeteringen hebben gevraagd en die ons bijstonden in het gehele implementatieproces.

We hebben samen gezeten met een aantal van onze passagiers en hun vragen gesteld over het nieuwe boekingssysteem. Dit is wat zij ervan vinden!

Find out more about

Reistips

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride