Top tips voor reizen met huisdieren

Top tips voor reizen met huisdieren

Reizen met huisdieren? Via BlaBlaCar kan je zo carpoolen met andere dierenvrienden uit onze community. Hier lees je onze tips!

Bij BlaBlaCar zijn we fan van huisdieren, ook onderweg!

Tips om huisdieren te vervoeren met de auto met BlaBlaCar

Carpoolen is voor iedereen. En zeker niet alleen voor mensen, want het is toch een stuk leuker om je zachtharige vriend mee te nemen op reis? Of… soms is het écht nodig om je huisdier te vervoeren. Of het om leuk weekendje op pad met je viervoeter gaat, of een korte autotrip naar familie maakt niet uit. Carpoolen met huisdieren maakt het voor jou vast een stuk makkelijker om samen met je hond of kat op de gewenste plek van bestemming te komen. 

Het goede nieuws is dat de meeste leden van BlaBlaCar ook dierenvrienden zijn en het meestal geen probleem vinden om hun auto te delen met een gezellige hond of een lieve kat! Wat blijkt? BlaBlaCar is een diervriendelijke community, en daar zijn we trots op!

We hebben een lijstje met tips opgesteld, zodat het carpoolen met huisdieren makkelijk zal verlopen.

Carpoolen met huisdieren

Als je wil weten of een bestuurder het goed vindt dat jij je huisdier meeneemt, kan je gemakkelijk op het BlaBlaCar-profiel van de bestuurder terugvinden door naar het rode of groene honden icoontje te kijken. Zo zie je snel een gemakkelijk welke bestuurder het gezellig vindt als er een viervoeter meerijdt.Reis jij samen met huisdieren?

Ben jij (samen met je huisdier) op zoek naar een rit?

 • Zelfs als de bestuurder aangeeft op zijn profiel open te staan voor huisdieren in de auto, is het altijd goed om vooraf nog even te checken via een kort berichtje of een belletje naar de bestuurder. Het is niet aan te bevelen om je huisdier als verrassing mee te nemen, maar goed om dit van te voren af te stemmen.
 • Dieren zijn er in alle vormen en maten. Net als auto’s. Daarom is het handig om aan de bestuurder te vragen of er voldoende plek is voor jouw reismaatje. Voor zowel de bestuurder, medepassagiers én jouw huisdier is het prettig als er voldoende ruimte is – dus wees realistisch over de extra ruimte die jouw huisdier nodig heeft in de auto.
 • Bedenk van te voren of het handig is om een katten transporttas, hondenmand of een dierenmand mee te nemen. Deze manier van reizen is vaak de veiligste manier en meest comfortabele manier om een huisdier te vervoeren, voor zowel je hond of kat als de medepassagiers.

Bied jij (samen met je huisdier) een rit aan?

 • Laat dit op je medepassagiers zien, en klik het groene ‘diervriendelijke’ icoontje aan op je BlaBlaCar-profiel.
 • Als je je eigen huisdier meeneemt, laat dit dan duidelijk weten in je rit omschrijving of op je profiel. Informeer je passagiers vooraf over wat voor huisdier je meeneemt.
 • Als je een verzoek krijgt van een andere passagier die ook zijn/haar huisdier wil vervoeren, laat dit dan ook aan de andere passagiers weten. Ze kunnen het zeker waarderen als ze hier vooraf van op de hoogte worden gebracht.

Via BlaBlaCar samenrijden met je huisdier

Nu is het tijd voor de rit. Hierbij een paar tips om er voor te zorgen dat jij, je huisdier en alle anderen in de auto kunnen genieten van een leuke en comfortabele rit.

Voor je BlaBlaCar rit:

 • Zorg dat je alle dierenbenodigheden bij je hebt, denk ook aan: water, drinkbak, snoepjes een oude handdoek, natte doekjes en een afvalzakje.
 • Neem voor je huisdier speeltjes mee zodat jouw hond of kat zich tijdens de rit vermaakt.
 • Bedenk of het handig is een traveltag aan de nekband te bevestigen met je adres en telefoonnummer.
 • Als je naar het buitenland reist, zorg dan dat je je goed hebt ingelezen en de juiste documentatie bij je hebt.
 • Afhankelijk van de aard van het beestje, zorg dat hij goed uitgelaten is voordat je de auto in stapt. Reizen met huisdieren is iets anders dan een gewoon blokje om ;-)
 • Top tip: geef je huisdier geen grote maaltijd voordat de reis begint. Soms moeten huisdieren even aan de nieuwe, bewegende omgeving wennen.

Huisdieren vervoeren met de auto via BlaBlaCar

Tijdens de BlaBlaCar rit:

 • Stel je huisdier voor aan de bestuurder en/of medepassagiers.
 • Als het regenachtig weer is, vergeet dan niet om je hond/kat vooraf droog te wrijven met een oude handdoek.
 • Als je huisdier op de achterbank plaatsneemt denk er dan over om een kleed of hoes over de achterbank te leggen, zodat de stoelen beter beschermd zijn.
 • Voorkom dat je hond zijn hoofd uit het raam steekt. Ook al genieten ze van de wind in het gezicht, het is niet de veiligste manier om je huisdier te vervoeren. Een kiertje is voldoende om wat frisse lucht in de auto te krijgen!
 • Check regelmatig of je huisdier op zijn/haar gemak is in de auto. Als je twijfelt, overleg dan met de bestuurder of jullie even een korte tussenstop kunnen maken.

Na de BlaBlacar rit:

 • Zorg dat je de auto netjes achterlaat, zoals je hem aantrof :-) Natte doekjes zijn een super handige manier om eventuelen hondenharen uit de auto te verwijderen.
 • Laat je beoordeling achter. Dat kan de bestuurder waarderen, maar is ook handig voor de volgend huisdier eigenaren die op zoek zijn naar een handige manier om hun hond of kat te vervoeren.

Samenrijden met huisdieren

Als échte dierenvriend hopen we natuurlijk om snel een foto van jou en je huisdier in de auto voorbij te zien komen! Tag ons vooral @BlaBlaCarNL

Carpoolen met huisdieren? Plan je rit via BlaBlaCar

Plaats een huisdier vriendelijke rit! Zoek een huisdier vriendelijke rit!

Find out more about

Reistips

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride