10 tips voor een top rit met BlaBlaCar

10 tips voor een top rit met BlaBlaCar

Ga jij goed op weg? Lees dan hier de tien tips voor een top rit met BlaBlaCar! Zo weet je zeker dat je op een comfortabele manier gaat carpoolen!

Carpoolen kan spannend zijn wanneer je het voor het eerst doet. Met iemand in de auto stapt die je voor het eerst ziet en niet goed kent doe je niet dagelijks. Wat kan je wel zeggen, welke vragen kan je beter vermijden en hoe zorg je voor de beste rideshare ervaring? Lees hier de tien tips voor een eerste top BlaBlaCar rit.

Carpool community BlaBlaCar helpt je graag op weg en heeft daarom een aantal do’s & don’ts opgesteld.

Do’s

Maak goede afspraken

Maak vooraf duidelijke afspraken over waar je elkaar treft en hoe laat.

Wees voorbereid

Als bestuurder is het fijn om alvast je tank te vullen en als passagier om het juiste bedrag bij je te hebben.

Vul je profiel in

Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Zo weet je bij wat voor een bestuurder je in de auto stapt, of wie er als passagier bij je in de auto stapt.

Spreek vooraf een aantal stops af

Hierdoor hebben jullie dezelfde verwachtingen tijdens de rit en wordt niemand verrast wanneer er gepauzeerd wordt.

Veiligheid staat voorop

Concentreer je tijdens de rit op de weg en laat je niet afleiden door binnenkomende berichtjes op je mobiele telefoon. Als passagier is het in zulke situaties ook fijn als je de bestuurder niet teveel afleidt.

Don’ts

Kom niet te laat

Zorg dat je netjes 5 tot 10 minuten van tevoren op de afgesproken plek staat te wachten. Niets is zo vervelend als moeten wachten op een laatkomer.

Keep it clean

Heb je een passagier bij je, zorg dan dat je auto er netjes uitziet. Ook voor een passagier is het netjes tegenover je bestuurder wanneer je geen vuil achterlaat in de auto.

Bla Bla onderwerpen

Als je even geen inspiratie hebt, vertel dan bijvoorbeeld iets over je eindbestemming of ga op zoek naar de gemeenschappelijke deler. Misschien hebben jullie wel dezelfde hobby of interesse waar je het tijdens de rit over kunt hebben.

Niet iedereen is even spraakzaam

Bekijk van tevoren de BlaBla-index op BlaBlaCar.nl. Niet iedereen is even spraakzaam onderweg. De één is ’s ochtends bijvoorbeeld erg stil, terwijl de ander al diepe gesprekken voert in de vroege morgen.

Je zit niet alleen in de auto

De hele weg telefoneren is een absolute don’t. Het kan onbeschoft overkomen en het kan hun een ongemakkelijk of onveilig gevoel geven. Ook als passagier is het niet netjes tegenover de bestuurder wanneer je de hele rit gaat bellen.

We hopen dat deze tien tips voor een top BlaBlaCar rit je helpen bij je volgende rit…

Wanneer ga je met BlaBlaCar op pad, check je opties:


Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

Reistips

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride