Samenrijden met BlaBlaCar via ANWB

Samenrijden met BlaBlaCar via ANWB

Nieuws: Bestuurders of passagiers die via ‘Samenrijden.nl’ van de ANWB op zoek zijn naar een gedeelde autorit komen nu direct op de site van BlaBlaCar uit.

ANWB en BlaBlaCar: samenrijden voor buiten- én binnenland

Persbericht

Amsterdam, 28 september 2016 – Bestuurders of passagiers die via ‘Samenrijden.nl’ van de ANWB op zoek zijn naar een gedeelde autorit in binnen- of buitenland komen nu direct op de site van BlaBlaCar uit. Voorheen was dat al het geval voor ritten buiten Nederland. De ANWB en BlaBlaCar verwachten dat het aantal gedeelde autoritten met één centraal platform flink zal stijgen.

Het ANWB-platform ‘Samenrijden.nl’ – waar vraag en aanbod van autoritten samenkomen – bestaat sinds 2011. Reizigers melden zich aan op de site of krijgen via de routeplanner van de ANWB een tip om een rit te delen. Sinds 2015 werkt de ANWB voor gedeelde autoritten naar het buitenland samen met het Franse BlaBlaCar. Nu wordt deze samenwerking uitgebreid met autoritten binnen Nederland. BlaBlaCar ‘vervoert’ per kwartaal meer dan 10 miljoen passagiers binnen heel Europa.

Shana Smeets Country Manager Benelux“We zijn erg blij met de intensieve samenwerking met de ANWB. Zo vinden reizigers die een rit aanbieden of op zoek zijn naar een rit, elkaar nog makkelijker op één platform,” aldus Shana Smeets, Country Manager Benelux bij BlaBlaCar. “Sinds mei dit jaar is BlaBlaCar ook met een kantoor in Amsterdam gevestigd, waardoor we nog beter in staat zijn om de huidige, vertrouwde community uit te breiden in Nederland. Deze samenwerking is hier een goed voorbeeld van.”

Gelijk aan de slag? Snel je BlaBlaCar rit plaatsen of zoeken:

Zoek je rit Deel je rit Schrijf je in

Find out more about

What's New

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride