Welkom op BlaBlaCar.nl – we zijn vertrokken!

Welkom op BlaBlaCar.nl – we zijn vertrokken!

Ontdek wat er achter BlaBlaCar schuilt, waarom we dit carpool platform hebben gelanceerd en waarom carpoolen op lange afstanden dé nieuwe trend in Nederland wordt.

Lancering Nederland: Welkom bij BlaBlaCar

Met veel plezier kondigen we de lancering van BlablaCar aan, de nieuwe reisservice gecreëerd door de noden in de maatschappij. We zouden hier ook over een carpoolplatform of een autodelen-website kunnen spreken, maar wij beschouwen BlaBlaCar.nl meer als een nieuwe, sociale, goedkope en milieuvriendelijke manier van reizen en we zijn ervan overtuigd dat je hier alles vindt wat je zoekt!

BlaBlaCar lancering NederlandDeze service, in Frankrijk al jarenlang bekend onder de naam Covoiturage.fr. is een enorm succes bij reizigers die de lange wachttijden bij stations en bushaltes zat zijn. De stijgende brandstofprijzen en de toenemende kosten voor het openbaar vervoer zijn de druppel, we zijn toe aan verandering! De in 2006 opgerichte website telt meer dan 3 miljoen reizigers en verwelkomt meer dan 50.000 nieuwe leden per maand. Aangezien heel veel Nederlanders dagelijks van dergelijke services gebruikmaken, is het lanceren van een website op maat de logische volgende stap.

Auto als transportmiddel

De auto is en blijft het meest gebruikte transportmiddel in Europa en dat zal niet snel veranderen. Meer nog, die situatie zal hoogstwaarschijnlijk nooit veranderen, aangezien een eigen voertuig altijd meer flexibiliteit biedt dan eender welk transportmiddel. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bracht de gemiddelde Nederlander in 2007 een overweldigende 74 % van de gereisde kilometers per dag in de wagen door. En dat cijfer is in de laatste jaren nog gestegen.
In de laatste tien jaar zijn de kosten voor het besturen en bezitten van een auto de hoogte ingeschoten. Brandstofprijzen swingen de pan uit, maar de lonen volgen niet dezelfde trend. De totale kosten voor het bezitten van een auto bedraagt ondertussen € 5853 per jaar en in 2011 betaalde je 1,75 euro voor een liter benzine, bijna 1 euro meer dan in 2001.

Aangezien de auto dus altijd zijn plaats op de openbare weg zal hebben, maar niet echt goedkoper wordt, zit er niks anders op dan een oplossing te vinden om rijden goedkoper, efficiënter en duurzamer te maken. Wij beschouwen lege auto’s als een optocht van een massa lege stoelen die bestuurders gemakkelijk kunnen verhuren om hun onkosten drastisch te beperken. En zo is BlablaCar ontstaan.

Hoe werkt het?


Voor bestuurders biedt BlablaCar de mogelijkheid om de kosten te beperken voor trips die ze toch moeten maken. En passagiers vinden er een zeer kostenbesparende en milieuvriendelijke manier om te reizen, die beschikbaar is wanneer het echt moet. Bestuurders plaatsen hun rit en een adviesprijs. Passagiers kunnen een specifieke rit zoeken en dan beslissen of die al dan niet binnen hun budget past.

Bijvoorbeeld:

  • Een bestuurder kan € 50 besparen op een traject van Amsterdam naar Groningen door zijn of haar lege stoelen te “verhuren”.
  • Een passagier kan een reisje Amsterdam-Groningen voor € 12 boeken, zelfs last minute voor een weekenduitstap, wat aanzienlijk goedkoper is dan andere opties.
  • Om zeker te zijn dat we de juiste bestuurders aan de juiste passagiers koppelen, vermeldt de website de voorkeuren van alle leden: rokers of niet-rokers, dieren in de wagen of niet, enz. Leden vermelden ook hoe spraakzaam ze zijn door “bla”, “blabla” of “blablabla” te selecteren. Vandaar de naam BlaBlaCar.

Genoeg blabla voor nu … We hopen dat je veel plezier aan onze service zult beleven en deze leuke, goedkope en milieuvriendelijke manier van reizen zult ontdekken. En natuurlijk stellen we uw feedback ten zeerste op prijs.

Wil je het eens zelf ervaren en ook een autorit delen?

Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

What's New

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride