Nieuwe Investeringsronde voor BlaBlaCar

Nieuwe Investeringsronde voor BlaBlaCar

Met dank aan de community, samen kunnen we groeien, innoveren en uitbreiden in nieuwe landen. BlaBlaCar kan met trots terugkijken op succesvolle nieuwe investeringsronde.

BlaBlaCar – bovenal een community

SAMEN, zijn we ‘s werelds grootste ride sharing community

Door het vertrouwen in ons team, onze service, maar ook in de andere leden – is BlaBlaCar uitgegroeid tot ‘s werelds grootste ride sharing community, met meer dan 20 miljoen leden in 19 landen. Wij maken ride sharing voor lange afstanden wereldwijd betrouwbaar en mainstream, iets dat een paar jaar terug ondenkbaar was. Toen had Frédéric bijvoorbeeld nog moeite om überhaupt een lift naar huis te vinden, en zo ontstond ook het idee om een online platform te starten waar passagiers en bestuurders, die dezelfde kant op moeten, aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Jullie, de leden van de BlaBlaCar community, hebben het mogelijk gemaakt. Dankzij het delen van ritten, het achterlaten van reviews die vertrouwen creëren in een community en het aanbevelen van BlaBlaCar aan de mensen om je heen. Jullie zijn de pioniers waardoor deze investeringsronde een succes is geworden!

SAMEN, creëren we nieuwe ‘human connections’

We streven ernaar om elke auto met lege zitplaatsen om te zetten in een BlaBlaCar. Sinds het begin van 2014 heeft BlaBlaCar 47 miljoen van dit soort verbindingen tussen mensen mogelijk gemaakt. Mensen waarvan de paden anders misschien nooit gekruist waren; leden van verschillende leeftijden, culturen, of professionele achtergronden, die ervoor kozen om te carpoolen en hun lange ritten op deze manier leuker en betaalbaarder te maken. We denken dat dit ons een stap dichter bij een betere, socialere wereld brengt. En dat is zeker waard om hard voor te werken!

SAMEN, optimaliseren en innoveren

We zijn volop bezig om één van de grootste verspillingen in de wereld – lege zitplaatsen in auto’s – te optimaliseren en zorgen we voor nieuwe capaciteit om aan de groeiende vraag voor betaalbare en sociale mobiliteit te voldoen. Tegelijkertijd verminderen we hiermee de impact op het milieu. Wist je dat we de afgelopen twee jaar ongeveer 1 miljoen ton CO2 hebben verminderd. Dat is net zoveel als 400.000 retourtjes Parijs – New York. Dat voelt goed!

Vooruitkijken

De steun die onze investeerders tijdens deze investeringsronde uitspraken geeft ons de mogelijkheid om onze wens om een revolutie op het gebied van autogebruik te ontketenen werkelijkheid te maken. We geven miljoenen ‘eenzame’ bestuurders de mogelijkheid om ride sharers te worden en geven passagiers sociaal en betaalbaar vervoer. We zijn vereerd om deel uit te maken van een nieuwe golf van startups die bewijzen dat de nieuwe wereldleiders uit Europa kunnen komen.

Team van BlaBlaCar

Dit betekent dat wij zullen…

  • Delen: Ondanks dat we flink gaan groeien, blijven jullie wensen onze absolute prioriteit. We zullen constant met jullie in gesprek blijven, zowel online als offline.
  • Innoveren: We blijven onze mobiele apps en website continue verbeteren, ontwikkelen nieuwe functies die jullie reizen nog eenvoudiger maken én we maken ride sharing een vertrouwde en betrouwbare vervoersoplossing.
  • Groeien: We gaan nieuwe samenwerkingsverbanden aan om ervoor te zorgen dat er altijd een BlaBlaCar beschikbaar is, ongeacht waar je bent, dat er meer routes beschikbaar zijn, en dat jullie meer vrijheid en comfort ervaren in gedeelde ritten.
  • Uitbreiden: We breiden uit naar nieuwe markten, zodat je overal met dezelfde app kunt reizen, een rit kan delen met de lokale bevolking, en dat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van een wereldwijde community. Of je nu reist van Toulouse naar Bordeaux, Delhi naar Chandigargh of Istanbul naar Ankara.

Om onze gedurfde ambitie te realiseren, telt ons team nu meer dan 350 gepassioneerde mensen in 12 kantoren verspreid over drie continenten. Elk jaar verdubbelen we ons personeelsbestand, en we blijven zoeken naar gepassioneerde talenten. De nieuwe fondsen geven ons ook de mogelijkheid om te investeren in technologische middelen zodat we onze dienstverlening wereldwijd kunnen blijven innoveren in lijn met onze waarden.

Dank jullie wel!

Jullie vertrouwen, betrokkenheid en loyaliteit zijn het cement van onze community. Een indrukwekkende 97% van jullie vertelt ons dat ridesharing het reizen leuker maakt. Dat is wat ons drijft. Niets kan ons gelukkiger maken.

Op deze spannende dag waar de nieuwe investeringsronde centraal staat, hebben we eigenlijk maar één ding te zeggen, en dat is dank jullie wel.

Bedankt aan twintig miljoen ongelooflijke mensen. Dank voor het delen van ritten.

Fred, Francis, Nico
&
Het BlaBlaTeam

Wil je deel uit maken van onze community ?

Vind een rit Plaats een rit Download de mobiele app

Find out more about

Corporate updates

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride